L’Ajuntament de Deltebre, en el marc de la sessió plenària del mes d’octubre, ha realitzat una declaració de rebuig al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre una vegada ha estat aprovat pel Consejo del Agua de la Demarcació Hidrogràfica de l’Ebre. El consistori deltebrenc esdevé, d’aquesta manera, el primer del territori en realitzar aquesta declaració.
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “amb l’aprovació del pla de conca tornem a estar davant d’un nou greuge per al Delta de l’Ebre i per a tots els seus habitants”. Per aquest motiu, Soler ha explicat que “des de l’Ajuntament reiterarem la nostra negativa a un hipotètic transvasament i defensarem i exigirem un cabal ambiental mínim en el tram final del riu”.
La totalitat dels grups polítics que han conformat el plenari durant aquesta sessió, CDC, Compromís d’Esquerres, ERC i CUP, han mostrat el seu suport a la declaració i a la negativa de la realització d’un futur transvasament.
El plenari també ha aprovat una modificació de crèdit, que ascendeix a un total de 84.589,23 €, que permetrà la dotació econòmica a partides que a data 30 d’agost tenen una consignació insuficient i dotar-ne, d’aquesta manera, a algunes altres.
Suport al president Mas i solucions per a la N340
L’Ajuntament de Deltebre, també ha aprovat una moció, subscrita per CDC, ERC, Compromís d’Esquerres i CUP, de suport al president Mas, l’exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau en motiu de la seva imputació per a l’organització del 9N. Alhora, el plenari també ha aprovat una moció, subscrita per CDC, ERC i Compromís d’Esquerres, que demana la continuïtat de la construcció de l’A7 i que s’adoptin mesures com la gratuïtat del l’AP7 en el tram que uneix Alcanar i l’Hospitalet de l’Infant.
Per altra banda, el plenari també ha aprovat per unanimitat, dos mocions presentades per la CUP que feien referència a la creació d’una xarxa d’horts socials i la no utilització d’herbicides tòxics com el glifosat.