El Ple de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat el conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per a la redacció del Pla Especial d’ampliació del Port Pesquer i Esportiu de Deltebre i així poder donar resposta a la demanda de nous punts d’amarratge per a embarcacions.
En aquest sentit, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que “des de l’actual equip de govern treballem en la línia d’impulsar el sector turístic i l’ampliació del port fluvial és una de les actuacions que s’emmarquen en aquest objectiu i que han de permetre fer un impuls rellevant al municipi”.
Cal esmentar que la construcció del port es va finalitzar l’any 2003 i, l’any 2013, es va dur a terme una reordenació que va permetre reubicar el sector pesquer i incorporar uns pantalans per ampliar fins a 120 les embarcacions d’esbarjo acollides.
En el transcurs del plenari, i en la línia d’ajuda a la ciutadania amb menys recursos, també s’ha aprovat la modificació de les bases reguladores d’ajuts socials per tal d’incloure bonificacions per aquelles famílies que vulguin dur els seus xiquets i xiquetes a l’escola bressol i no tinguin suficients recursos.
Finalment el mateix ple ha tramitat, amb els vots a favor de CiU, CESD, PP i en contra de la CUP i ERC, l’aprovació definitiva de modificació de l’equipament de l’escola bressol amb la finalitat d’ubicar l’Escola de Música i disposar del servei homologat. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “aquesta és la solució més eficient per tal que puguem disposar d’una Escola de Música Municipal i poder donar resposta a una de les reclamacions històriques del municipi i, al mateix temps, poder donar ús i servei a un equipament que, a hores d’ara, està infrautilitzat”. Una modificació de la concessió que per a l’Ajuntament ha tingut cost 0 a causa de les gestions del govern municipal.
El portaveu de CESD, José Emilio Bertomeu, s’ha mostrat satisfet de donar “més utilitat a l’espai amb la ubicació de l’escola de música i a la vegada que no hagi tingut cap cost econòmic, aquesta reducció de l’espai de concessió”. En la mateixa línia, el representant del PP, Tomàs Castells, ha explicat que “hi ha espai suficient a l’escola bressol, a més tenim un coixí de tranquil·litat amb les 249 places i assegurem l’homologació de l’escola de música municipal”
Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Gervasi Aspa, ha manifestat que “s’ha de potenciar l’escola bressol per a que augmentin els alumnes i no ubicar l’escola de música ja que no és el lloc adequat”. Finalment, la representant de les CUP, Dayana Santiago, ha subratllat que “la resolució de les al·legacions i modificació de la concessió no garanteix la continuïtat de l’escola de música; cal donar valor a la cultura a través de la música però considerem que ubicar allí l’escola de música és una despesa sense garantia en el temps”.