El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs contenciós administratiu contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre presentat l’any 2016 per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i diversos ajuntaments, entrer ells el de Deltebre, i els consells comarcals del Baix Ebre i la Terra Alta.

La sentència considera suficients els cabals mínims fixats pel pla (entre 80 i 155 metres cúbics per segon ) per evitar el deteriorament físic dels hàbitats i espècies del delta de l’Ebre. Segons denuncia la PDE, la resolució “legitima judicialment” la política hidràulica de l’estat espanyol i fa “cas omís” a les evidències científiques i tècniques aportades sobre l’estat del riu i el Delta de l’Ebre, així com les seves necessitats pel que fa a cabals i sediments.

La plataforma alerta que la resolució evidencia “un pacte d’Estat per a una gestió mercantilitzada dels rius i el territori, basada en nous transvasaments i grans regadius”. El moviment fa una crida a la mobilització social, a les Terres de l’Ebre i arreu del país, per denunciar “aquesta nova agressió al riu i al delta de l’Ebre i demana participar “massivament” en les activitats organitzades a Amposta este dissabte 30 de març en motiu de la festa dels 18 anys de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.