Òmnium Cultural celebrava a principis d’abril al Casal d’Horta de Sant Joan, la festa del Sambori a les Terres de l’Ebre, amb el lliurament de premis d’aquest concurs de narrativa escolar que organitza a tot Catalunya. El concurs té sis categories: cicle inicial de primària, cicle mitjà de primària, cicle superior de primària, Primer cicle de secundària, segon cicle de secundària, la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius a més d’un premi amb dues categories per a centres especials i el guardó Neus Gràcia, un reconeixement que Òmnium Cultural fa a un professor o professora del territori.

Enguany a les Terres de l’Ebre han participat més de 13 alumnes de 26 escoles diferents i 10 treballs de 4 centres d’educació especial. I és que la gran diversitat de temes i el seu vincle amb l’actualitat ha estat un dels elements que ha destacat el jurat sobre l’edició d’aquest any.

Entre els premiats d’aquest 13è Premi Sambori de narrativa escolar d’Òmnium Cultural trobem les alumnes de l’Institut de Deltebre Anna Ibrahim, de 3r d’ESO, i Alba Murcia, de 1r de Batxillerat. Totes les obres guanyadores, entre elles les dues de Deltebre, encara poden endur-se un altre reconeixement el dia 31 de maig a la gran final del Premi Sambori Òmnium Catalunya, a la Festa del Tinter.

RDelta_0605_B