Preocupació entre els productors de mol·lusc del delta de l’Ebre que inicien la campanya d’enguany amb molta incertesa perquè el musclo no està creixent al ritme d’altres temporades, després d’ un hivern amb poques pluges i amb un riu Ebre que ha baixat poc cabalós, sense cap gran avinguda d’aigua. Això ha fet que l’aliment que arriba per als musclos a les badies dels Alfacs i del Fangar és enguany escàs. A més, les temperatures suaus d’esta primavera tampoc afavorixen el creixement del mol·lusc.

La situació d’incertesa a l’inici d’esta temporada es suma al fet que l’estiu passat els productors van haver de fer front a la mortalitat de cria de les badies a causa de les altes temperatures de l’aigua i amb els elevats costos que això suposa per als productors que han hagut de reposar la cria.

A esta incertesa cal sumar també els efectes del cranc blau que que aconsegueix tallar i travessar les xarxes de protecció dels vivers i menjar-se els musclos i també les ostres.

Davant esta situació els productors de mol·lusc calculen que enguany serà un temporada curta per al musclo i amb una producció escassa que ben just arribarà als dos milions de quilos.