Els Agents rurals i operaris de l’Idecé estan prospectant i retirant de la llera del riu Ebre exemplars de jacint d’aigua, una planta invasora que prolifera al tram final de l’Ebre en situacions de baix cabal. En concret l’actuació s’està duent a terme al darrer tram de 20 quilòmetres de riu, en especial als braços de les illes de Sapinya i de Gracia on la baixa velocitat de l’aigua ajuda a fer créixer estes plantes invasores per sobre del que és habitual. Tot i que està considerada una de les 100 espècies invasores més agressiva, en el cas del riu Ebre el corrent de l’aigua i, sobretot, la salinitat ajuden a limitar la seva presència i proliferació i de moment no ha generat afectacions importants.
Més de 2.000 alumnes participaran demà divendres a Deltebre en les mobilitzacions pel clima després que s’hage sumat també a la iniciativa l’escola de Sant Jaume d’Enveja. La mobilització s’emmarca en les accions de la vaga pel clima que esta setmana estan tenint lloc a tot el món promogudes pel moviment Fridays for Future. Amb l’objectiu de conscienciar la comunitat educativa i la ciutadania de la situació d’emergència climàtica en la que viu el planeta, tot l’alumnat farà un marxa des de diferents punts de Deltebre i Sant Jaume i es trobaran al pont lo Passador per fer la lectura del manifest una flashmob.
El campus de les Terres de l’EBRE de la URV, juntament amb altres centres investigadors, ha obert una campanya de mecenatge per finançar un estudi que té com a objectiu estudiar la fibromiàlgia en homes. El projecte de recerca internacional permetrà facilitar el diagnòstic d’aquesta malaltia crònica poc estudiada en els homes ja que fins ara s’ha associat principalment a les dones .
El Centre d’Art Lo Pati d’Amposta acull a partir d’este cap de setmana l’exposició col•lectiva Eugenèsia que reflexiona sobre com estan influint els avanços tecnològics en el món de l’art i en l’evolució de l’artista. l’exposició A cura de l’artista ampostí, Jaume Vidal, ha reunit l’obra de set artistes locals, nacionals i internacionals, i entre ells hi participa el poeta i rapsoda de Deltebre, Eduard Carmona. En el seu treball, Carmona analitza la figura del poeta cibernètic, un robot que després de llegir poemes de diversos autors escriu la seua pròpia poesia.