Les Jornades Cicloturístiques, organitzades pel Consell Comarcal del Baix Ebre, han donat a conèixer el projecte Eurovelo 8, una xarxa de vies cicloturístiques de llarga distància que recorre tot el continent europeu, connectant vies ciclistes ja existents i nous trams en projecció. Actualment compta amb una xarxa de més de 45.000 quilòmetres de rutes ciclistes.

Les Terres de Ebre entraran a formar part de la xarxa en el nou recorregut que està planificant per unir tota la costa Mediterrània, entre Cadis i Grècia, el que permetrà tenir accés a un nou perfil de turista, nacional i internacional. Vicente Hernández és el responsable de comunicació del centre de coordinació Eurovelo a Espanya.

En el marc de la cloenda de les jornades cicloturístiques, que ha tingut lloc esta setmana al centre Ebre terra de Deltebre, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha insistit que la xarxa Eurovelo 8 pot ser una oportunitat per al territori.

En les jornades cicloturístiques que han fet en tres sessions diferents entre els mesos de setembre i octubre han comptat amb la participació de quaranta-cinc representants d’empreses turístiques i de l’administració.