L’Ajuntament de Deltebre ha posat en marxa una dotzena de mesures per “neutralitzar” els efectes del coronavirus al municipi. Entre elles la creació d’un telèfon de detecció de situacions vulnerables.
També s’han pres mesures per alleugerir la càrrega tributària dels establiments que han hagut de tancar al públic en motiu de l’estat d’alarma i es descomptarà la taxa d’ocupació de la via pública de les terrasses de bars i restaurants i la taxa d’escombraries comercials durant els dies de tancament dels comerços. Altres mesures que s’han posat en marxa són la gratuïtat de la zona blava i la creació d’un telèfon de detecció de casos vulnerables i de col·lectius de risc S’ha habilitat un número de telèfon perquè la gent gran amb patologies puga rebre assistència per anar a comprar aliments o medicaments.

Per poder atendre totes les demandes s’impulsa des del consistori una borsa de voluntaris d’acció cívica per ajudar als col·lectius dependents.

Altres mesures que s’han posat en marxa són la promoció d’activitats esportives des de casa mitjançant els dinamitzadors del Centre Esportiu del Delta que oferiran classes per internet i pel que fa als treballadors de l’Ajuntament de Deltebre, el govern municipal afavorirà el teletreball en aquells casos que siga possible, garantint els serveis mínims presencials a través de l’establiment de torns.
L’Ajuntament de Deltebre mantindrà oberta l’atenció al públic però restringit als tràmits d’urgència i imprescindibles. Finalment l’Ajuntament de Deltebre ha pres la mesura de tancar els parcs infantils i els punts d’interès turístic del municipi.