Un grup de fabricants digitals de les Terres de l’Ebre han dissenyat una nova mascareta, formada per una visera de plàstic, per protegir els professionals sanitaris del contagi del coronavirus. El model és més senzill que les mascaretes quirúrgiques però permet que es puguin imprimir en 3D, i que es puguin produir molt més ràpid. El CatSalut va autoritzar aquest prototip dissabte i ja s’ha enviat una quarantena de mascaretes a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El grup de makers – fabricants digitals- de l’Ebre preveuen que en podran produir unes 500 en els pròxims dies però necessiten més materials. Per aquest motiu fan una crida a tota la ciutadania que els puguin abastir amb plàstic i bovines de fil.
La iniciativa va néixer a través de grups de Telegram d’arreu de l’estat espanyol. A les Terres de l’Ebre una vintena de persones, conjuntament amb l’Institut de l’Ebre de Tortosa, s’han organitzat per confeccionar mascaretes de forma desinteressada. En Jaume Bel, un dels membres del grup de makers ebrencs, ha explicat que per imprimir la mascareta oficial es tarda unes quatre hores. En canvi, el seu model redueixen el temps d’impressió. “Hem dissenyat una mascareta que cobreix tota la cara i que és molt senzilla. S’imprimeix en mitja hora, la visera es munta en deu segons i així, en menys temps, en fem més“, ha assegurat.
Els fabricants digitals estan treballant des de la setmana passada però temen que en els pròxims quatre o cinc dies esgotin els productes amb què fabriquen les mascaretes, atès que molts dels canals de distribució i dels comerços estan tancats. Davant d’aquesta situació, Bel ha demanat la col·laboració d’entitats i ciutadans. “Fem una crida a la població perquè ens proveeixi de recursos per tirar endavant“, ha tancat.