És divendres 16 d’octubre. Durant la matinada, s’ha publicat al DOGC la resolució que porta al tancament durant 15 dies de locals de restauració a tot Catalunya. Això arriba a les nostres terres després d’un estiu brillant, després de mesos de confinament i poc moviment i, abans, de la campanya de Nadal. Com ho afrontaran els locals del nostre poble? Parlarem amb representants de FECOTUR i amb Gustavo Turon, delegat a les TE de la FIHRT. I és que les mesures toquen de ple un sector que s’ha adaptat a tot allò que s’ha demanat i creuen no se’ls ha tingut prou en compte i reclamen mesures com ara ajudes directes. El debat al carrer és palpable: mesures toves i dilatades en el temps o mesures esrictes en un període més curt? Cada sector protesta quan es prenen mesures que l’afecten, i és que sembla que les mesures es prenen a glopades, i que es va alternant el sector perjudicat amb la intenció d’encertar-la, finalment. La realitat, però, és esquiva i els contagis segueixen. Potser estem centrant l’atenció en el lloc que no correspon. Potser cada persona, individualment, tenim més responsabilitat de la que creiem i, potser, la part més voluminosa de la culpa que tot això segueixi com segueix, és nostra: els individus que, després, conformem sectors i col·lectius.
Avui, al Recapte, hem tingut una nou capítol de la secció Escoltar i sentir, amb Dolores Giménez, hem parlat amb Ricard Chopo i Llúcia Castanyo, vicepresident i membre de la junta de FECOTUR i Gustavo Turon, delegat terrtorial ales Terres de l’Ebre de la FIHRT, a propòsit de les mesures restrictives en el sector de la restauració. A segona hora, hem parlat amb Thais Casanova i Meritxell Rull de “baby-led weaning”, a la secció Ràdio Mandrucs!