Avui divendres la gent de l’associació Mandrucs ha vingut a la ràdio per oferir-nos un nou capítol de la seva secció: Ràdio Mandrucs!, en la que ens han volgut parlar del “baby-led weaning”, és a dir, de l’alimentació complementària a demanda, un mètode d’introducció de l’alimentació complemetària dels lactants. I per parlar-ne, ens han visitat Thais Casanova, membre de Mandrucs, i la pediatra Meritxell Rull.
En l’alimentació complementària a demanda es proposa que s’ofereixin a l’infant aliments sense triturar (és a dir, sencers o tallats a trossets, segons el cas), adequats a la seva edat i preparats d’acord amb les seves habilitats motores i de deglució, i que sigui ell mateix que triï els que vol menjar i si se’ls menja amb els dits o amb coberts. L’objectiu és que l’infant pugui menjar de manera autònoma i d’acord amb la gana que té, i que gaudeixi, al seu ritme, dels diferents gustos, textures, olors i colors dels aliments.