A partir d’aquesta setmana, més de 60 comerços de Deltebre acceptaran l’EuroDelta, la moneda que l’Ajuntament ha posat en funcionament en el marc de les diferents actuacions que s’estan duent a terme per donar compliment al Pla de Reactivació Socioeconòmica. L’EuroDelta neix amb “l’objectiu de dinamitzar el comerç local i de proximitat, però també d’estar al costat de les famílies de Deltebre amb menys recursos o que han vist reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia o del temporal Glòria”, ha explicat l’alcalde Lluís Soler.

Soler ha destacat que “avui és el primer dia d’una moneda que ha vingut per a quedar-se i que esdevindrà part activa de l’acció i de l’impuls del teixit comercial del nostre municipi”. Per aquest motiu, l’alcalde, conjuntament amb la regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, la regidora de Serveis a les Persones, Lluïsa Ventura, i el vicepresident de Fecotur, Ricard Chopo, han visitat dues botigues que forment part de la xarxa de comerç local de l’EuroDelta.

La regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha explicat que “a dia d’avui ja són 64 els comerços que estan adherits a l’EuroDelta”. Santiago ha detallat que “amb la moneda no només podrem adquirir productes d’alimentació o de primera necessitat, sinó també altres productes com joguines, roba d’esport, serveis de perruqueria, etc”. La xarxa de comerços adherits i serveis corresponents es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Deltebre.

Qui pot accedir als EuroDeltes?

L’EuroDelta està obert a la ciutadania de Deltebre que compleixi requisits com el fet d’estar en una situació d’inestabilitat laboral i econòmica, haver patit una reducció voluntària de les rendes de treball o de la factura o, per exemple, haver estat afectats per un ERTO, etc. Atenent a les casuístiques, es poden rebre de 120 € a 300 € distribuïts en monedes de 5, 1 0 i 20 EuroDeltes. Els EuroDeltes es poden demanar cada trimestre.

A hores d’ara, tal com ha detallat la regidora de Serveis a les Persones i Protocol, Lluïsa Ventura, són més de 20 les famílies de Deltebre que ja disposen de més de 550 EuroDeltes, i aquesta xifra es doblarà en breu atenent a les sol·licituds que s’estan tramitant a hores d’ara. La regidora ha recordat l’aposta que realitza el govern municipal per les polítiques socials. En aquest sentit, a hores d’ara s’han beneficiat més de 200 famílies, amb un import de 36.000€, amb ajuts als tributs municipals, activitats extraescolars, plusvàlues, ajuts d’urgència social, tarifa social de l’aigua o connectivitat.