És dijous 26 de novembre, el dia després de la mort del futbolista Diego Armando Maradona. Una figura controvertida, vilipendiada però sobretot lloada pel que va arribar a fer a dins dels terrenys de joc. Més d’una vegada he dit en este programa que m’agrada molt el futbol, i no me n’amago. I he estat un fan incondicional de Maradona, als terrenys de joc. Recordo el Mundial dels Estats Units, el primer mundial que vaig veure amb plena consciència en el que per fi, seria conscient de veure jugar el mite. Com, després de marcar aquell gol contra Nigèria, la celebració que va realitzar em va incomodar d’una manera que només vaig entendre amb els pas dels anys. Allò, va ser el final del jugador i l’inici del mite. Les lleis de l’esport, però sobretot, els egos i mala gestió de la FIFA van fer que el futbolista desaparegués progressivament davant el monstre i, el monstre desaparegués davant l’esperpent i la caricatura del que havia arribat a ser. He intentat des d’ahir, el moment en que es va saber la notícia, trobar les paraules exacte que voldria dir avui i no ho he fet. Crec que, allò que més s’assembla són les que li va dedicar l’escriptor Eduard Galeano fa uns anys.
També el futbolista Pablo Aimar, ex del València FC: Als 80, els xiquets no volíem ser superherois, volíem ser Maradona.
Que descansi en pau, un futbolista únic, d’una època única, que perdurarà al nostre imaginari com una de les icones del segle passat. Adéu, Maradona.
Avui, al Recapte, hem entrevistat a Gerard Bertomeu, guionista i productor de la pel·lícula La Villa del Seis i la cap de producció i directora de maquillatge, Jennifer Barberà. També, el nostre col·laborador Marc Llambrich, ha entrevistat a Xavi Llambrich, un dels coautors de l’app, Mel de Flors, que permet apadrinar ruscos d’abelles. A segona hora, hem obert una nova llauna de conserves musicals, amb el músic i escriptor de Deltebre Miquel Àngel Marín i Carolina Castells, psicòloga d’Áurea Espai de Psicologia ens ha ofert una nova entrega de L’Art d’Estimar!