És divendres 15 de desembre. Ja és oficial, el 4 de gener, segons la conselleria de Salut, arribaran a Catalunya les primeres dosis de la vacuna. Aleshores començarà un procés de vacunació progressiu que requereix una logística sense precedents. Segons la consellera el procés durarà mesos i es contractarà personal sanitari per poder començar la vacunació. Com que es tracta d’una vacuna amb unes característiques especials, les infermeres hauran de fer una breu formació. Es començaran vacunant les persones grans i les persones amb discapacitat. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que Espanya també rebrà les primeres vacunes de la Covid-19 la primera setmana de gener. Això serà possible gràcies que l’Agència Europea del Medicament es reunirà el 29 de desembre per aprovar les vacunes de Pfizer i de BioNTech.
Segons l’acord de la Unió Europea a Espanya li corresponen 140 milions de dosis de la vacuna, per a 80 milions de persones.
La vacuna següent que l’Agència Europea examinarà serà la de la farmacèutica Moderna i abans del 12 de gener se’n sabrà la valoració.
D’altra banda, ahir es va fer l’entrega d’un dels guardons gastronòmics més prestigiosos: les estrelles Michelin. Va ser una gran nit per a les Terres de l’Ebre, ja que els restaurants Les Moles, Villa Retiro i L’Antic Molí revaliden l’estrella que ja tenien i, a més aquest últim, l’Antic Molí, ha esta reconegut amb l’estrella verda a la sostenibilitat. També el Restaurant Quatre Molins del perellonenc Rafel Múria, ha aconseguit la seva primera estrella. Encara no hi ha cap restaurant del nostre poble que hagi aconseguit el guardó, de moment. Tampoc de La Ràpita o de Poble Nou del Delta, poblacions totes 3 que van fent xup-xup, però encara no arranquen el bull del tot. Segur, però que és qüestió de temps que un bon matí, al nostre programa, us saludem amb la notícia que el Delta de l’Ebre ja té una estrella!
Avui, al Recapte, com cada dimarts, hem entrat al Rebost amb Gustavo Turon i convidats com ara els pastissers Valero Munté, Christian Escribà i Sergi Martínez i el xef del Restaurant Les Dunes, Sergi Pinyol.