és dimarts 26 de gener, el dia en que el ministre Illa dimitirà per convertir-se en el candidat del PSC a les eleccions que, si no canvien molt les coses, s’han de celebrar a Catalunya el proper 14 de febrer. Illa marxa en plena tercera onada i d’una manera poc elegant, impulsat pel desig de convertir-se en president de la Generalitat i espentat per un PSOE que veu en ell la possibilitat de col·locar un cavall de Troia en forma de bon gestor i bona persona a la presidència de la Generalitat, un caramel pel PSOE que podria trobar-se, encara que sigui en cogestió amb altres partits, al capdavant de la Generalitat i de la diputació de Barcelona, dos monstres polítics i econòmics. Serà el següent pas en la cursa cap a la presidència d’un PSOE que no ha dubtat en posar en risc la salut de les persones, ara que les enquestes, encara la majoria siguin pròpies i afins, li són favorables. Cal no oblidar que el PSOE mana a l’Estat Espanyol i, per tant, té la competència en matèria de gestió de Costes. Una gestió que, pel que fa al nostre territori, a casa nostra, amb tot el sentit que té la paraula “nostra”, ha estat i està sent nefasta, juntament amb la política de gestió de l’aigua i cabal sòlid dels rius, altrament anomenat sediments. Això, recordem-ho quan anem a votar.
També avui hem sabut que el govern ha anunciat un pla de xoc amb més de 600 milions d’euros per ajudar els sectors més afectats per limitacions o tancaments, com és el cas de l’hosteleria. Els treballadors en ERTO de qualsevol sector, amb ingressos baixos i que encara no s’hagin reincorporat al lloc de treball, rebran un complement de 200 euros al mes durant el primer trimestre del 2021.
Hi haurà un segon tipus d’ajut per als afectats pels expedients de regulació temporal d’ocupació, en aquest cas adreçat a la formació i per un import global de 25 milions d’euros.
Els departaments d’Economia, Empresa i Treball han detallat els ajuts després d’una reunió amb sindicats i patronals.
L’altra novetat són els ajuts dirigits a les micro, petites i mitjanes empreses, les de menys de 50 treballadors, que han patit una caiguda substancial de la facturació i que es comprometin a mantenir els llocs de treball. Rebran un suport de 2.000 euros per cada treballador que tinguin en ERTO.
N’estarem al cas i en parlarem avui al nostre programa que, com cada dimarts, compta amb el suport i la col·laboració de Gustavo Turon, amb qui hem parlat de gastronomia i del sector en general. Avui hem comptat amb la presència de Daniel Brasé, gerent del a FIHRT i també de Joan Pons i Gerard Roglan, de Miami Can Pons, un dels restaurant històrics del nostre territori.