Després que ahir sortís el nou Pla de Protecció del delta de l’Ebre presentat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, ja comencen a arribar les primeres reaccions. Un dels primers a pronunciar-se ha estat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler. Soler acusa el pla de transgredir les línies roges que s’havien marcat “tot representant un retrocés de la línia de la costa que no podem assumir”. Afirma, també, que això és una vista preliminar, ja que és un document de més de sis-centes pàgines i que “cal fer-hi una anàlisi exhaustiva”.

Per una altra banda, des de l’Ajuntament de Deltebre recorden que continuaran treballant al costat de la Taula de Consens “per la defensa integral del nostre Delta”. També informen que, com a Ajuntament, convocaran el nou Consell Municipal de Deltebre Territori, en el que els agents socioeconòmics del municipi els acompanyaran en la presa de decisions.

El nou Pla del Ministeri

El Pla que ha publicat el Ministeri presenta com a punt més polèmic la incorporació al domini marítim terrestre d’un superfície de 8 milions de metres quadrats del litoral del Delta, gran part dels quals a l’hemidelta nord, tot creant una franja litoral d’entre 200 i 500 metres d’amplada. Gran part del territori que haurà de passar a domini públic afecta al terme municipal de Deltebre. És per això que les reaccions des de l’Ajuntament de Deltebre no s’han fet esperar i ja han anunciat la creació del Consell Municipal de Deltebre Territori per a abordar la situació.