La Generalitat presentarà al·legacions tècniques al Pla de protecció del delta de l’Ebre. Segons ha avançat avui el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet, hi estan treballant tant el seu departament com el d’Agricultura i ha assegurat que seran unes al·legacions de caràcter tècnic i de molta concreció per tal de modificar el Pla i incorporar la visió del territori.

La Generalitat presentarà al·legacions tècniques al Pla de Protecció del Delta de l’Ebre. Així ho ha confirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet que ha visitat el nucli urbà de Riumar en motiu de la presentació de la nova depuradora. Una acció que, segons el Conseller, relaciona amb la resta d’actuacions i inversions de Territori amb el Delta, per garantir i defensar-ne la seua integritat. Així mateix, el conseller ha expressat la voluntat de que el Departament es converteixi amb el departament del Delta de l’Ebre.

Pel que fa al Pla, Calvet ha assegurat que l’objectiu és arribar a un consens per tal que tota la part catalana pugue presentar les mateixes al·legacions, tant la generalitat com els ajuntaments del Delta i les dos comunitats de regants i ha avançat que en les al·legacions es tractaran aspectes concrets com la fixació de cabals de riu, l’aportació de sediments i també les accions per al manteniment de  la morfologia de la costa.

El conseller també ha insistit que este Pla, malgrat la falta de concreció és una amenaça per al Delta que necessita una resposta seriosa. El període per a presentar al·legacions al Pla es tanca el pròxim 5 d’abril.