En la roda de premsa prèvia al Ple de Deltebre, el grup ERC ha anunciat que presentarà esmenes a la proposta de sol·licitud per a la cessió de la gestió de la finca de Bombita que ha anunciat el govern municipal d’Enlairem. ERC considera que la sol·licitud s’hauria de fer des de la unitat i l’estratègia conjunta de tots els grups polítics i actors de la finca.  

El grup ERC de Deltebre presentarà esmenes a la proposta del govern municipal, que ha anunciat que sol·licitarà la cessió per a la gestió de la finca de Bombita al govern espanyol en el proper Ple. Tot i que ERC comparteix la proposta, denuncia que s’hagi realitzat al marge de les altres forces polítiques municipals i dels actors de la finca que podrien enriquir la proposta i establir una unitat estratègica.

Alginet també ha denunciat que el seu grup ja va presentar una moció pel que fa a la gestió de la finca l’any 2018, i que el govern municipal de l’anterior legislatura els va titllar d’oportunistes. Així mateix denuncia la inacció per part dels diferents governs espanyols des de la seva adquisició al 2009 i fins ara.

El grup municipal ERC vol apostar per la creació d’un model de gestió conjunt de la finca de Bombita i definir quines seran les línies estratègiques.

El grup també anunciat que obrirà la seva seu municipal fins al dia 30 de març per a recollir al·legacions al Pla de Protecció del Delta.