L’Ajuntament de Deltebre has traslladat una antiga coetera fins al Parc Fluvial del Delta amb l’objectiu de restaurar-la i de posar en valor les construccions de les coeteres, declarades Bé d’interès Cultural des del 2017.

En concret, la coetera que ha estat traslladada és la coneguda com a coetera de Rafel de Miro, la qual estava en una situació de deteriorament important des de l’any 2012 i corria el perill d’enderrocar-se a causa de la seua inclinació. La coetera ara es troba al Parc Fluvial del Delta i, des d’allà, es restaurarà per tal de patrimonialitzar i posar-la en valor com a element històric del municipi.

Les coeteres es van construir a finals dels anys 50 a tot el Delta i se’n va fer ús fins l’any 1984. La finalitat era emmagatzemar coets que es detonaven per reduir la calamarsa i transformar-la en pluja. Al tot Delta es van construir 32 coeteres, repartides entre el marge dret i l’esquerre de l’Ebre i estes construccions tenen un paper molt important per a la interpretació i la valorització de la història i de les antigues formes de vida pròpies del territori. L’actuació de trasllat i patrimonialització de la coetera de Rafel de Miro té un cost econòmic aproximat de 20.000€ i està sufragada per l’Ajuntament de Deltebre.