L’Ajuntament de Deltebre ha posat en marxa un campanya per a facilitar el reciclatge de matèria orgànica i la generació de compost. Per una banda s’han repartit contenidors de compost als centres educatius i per l’altra s’ha posat en marxa un concurs per sortejar compostadors entre la ciutadania.

Els compostadors s’han repartit als centres educatius del municipi que tenen entre els seus projectes educatius la creació i el manteniment d’un hort. Estos compostadors serviran per a tirar i recilcar la matèria orgànica que es genera amb l’activitat de cultivar el propi hort i també es podran tirar restes de l’esmorzar de l’alumnat. A través de les compostadores, totes estes orgàniques es convertiran en adob que de nou es podrà utilizar per a cultivar l’hort dels centres educatius. Així ho ha expicat, Joan Lucas, regidor de polítiques ambientals:

 

El compostador permet disminuir la quantitat de deixalles que acaben a l’abocador, com també les seves corresponents emissions al moment del transport i gestió, i a la vegada transforma la matèria orgànica en adob sostenible i d’excel·lent qualitat.

Més enllà d’esta actuació a les escoles, L’Ajuntament de Deltebre, en col·laboració amb l’associació FECOTUR, sortejarà fins a 50 compostadors per a la ciutadania entre totes les persones que facin una compra als establiments relacionats en l’àmbit la jardineria i el cultiu:

 

Esta campanya sobre l’ús del compostador és una de les campanyes de sensibilització ambiental que es realitzen conjuntament amb el servei d’Imatge de Poble i l’empesa que s’encarrega de la recollida de les escombraries a Deltebre.