Després d’una Setmana Santa d’intensa massificació turística al Delta de l’Ebre, amb conflictes de sobrefreqüentació de vehicles en espais naturals i zones protegides, els ajuntaments i el parc natural treballen per millorar la gestió, la regularització i les ordenances als accessos a les platges.

Unes concessions que els ajuntaments deltaics ja fa temps que sol·liciten a Costes del Ministerio per tal de regular i ordenar l’ús de les platges i així realitzar actuacions estructurals, però que davant la negativa han optat per demanar permisos per al pla d’usos de platges en autoritzacions temporal. 

L’Ajuntament de la Ràpita és el primer que ha rebut l’autorització de Costes de la Generalitat per poder regular el Trabucador.

Davant la pressió del turisme sobre els espais naturals, el Parc Natural del Delta de l’Ebre també està treballant amb les administracions implicades per implementar nou models de gestió.

Des de l’Ajuntament de Deltebre també preveuen fer més inversions i adaptacions per tal de millorar els accessos i aparcaments a les platges del municipi. 

La pandèmia ha accelerat un tipus de turisme que busca espais naturals oberts i des del territori s’haurà de continuar treballant per adaptar les zones i poder absorbir les visites de forma que no perjudiquin i vulnerin el Delta i els espais naturals i així mantenir la qualitat ambiental però també la qualitat de la pròpia experiència turística.