Esquerra Republicana de Deltebre va denunciar el model de participació ciutadana que el govern municipal impulsa per a la urbanització de carrers. El grup lamentava que la majoria d’actuacions es fessin a través de contribucions especials i creien que falta transparència a l’hora de conèixer la participació real del veïnat en la presa de decisions.

En resposta, el govern municipal ha defensat que el model de contribucions especials s’aplica des de fa molts anys a l’Ajuntament i que ha estat inclús millorat incorporant la participació ciutadana en un procés que, segons el portaveu Andreu Curto, és totalment transparent.

Els republicans reclamaven que este model de contribucions especials s’hauria de superar donant una solució estructural al problema apostant per un projecte d’urbanització estratègic amb un model d’inversions. Però el portaveu d’Enlairem Deltebre ha afirmat que este model és totalment legítim i que garanteix que Deltebre avanci accelerant el procés d’urbanització en benefici de tot els veïns i veïnes del municipi.

Curto també ha recordat que el veïnat decideix quin percentatge vol assumir i que també existeix la possibilitat de fraccionar els pagaments i de sol·licitar ajuts i tributs locals.