Agents de la Guàrdia Civil de Tarragona han intervingut una llanxa oculta a l’interior d’un remolc que va sofrir una sortida de via i va quedar atrapat en un terraplè en un camí entre les localitats de Deltebre i Camarles en el Delta de l’Ebre.

Els fets es remunten a la matinada del divendres quan una patrulla de la Guàrdia Civil que realitzava serveis de vigilància i protecció del litoral del Delta de l’Ebre i prevenció del contraban va observar un vehicle articulat atrapat en un camí per una sortida de la via del remolc. Després d’aproximar-se amb la intenció de prestar l’auxili necessari, es van entrevistar amb el conductor qui, donant mostres de nerviosisme, els va indicar que no requeria auxili perquè ja havia contactat amb els serveis d’assistència en carretera. Després de sol·licitar-li la documentació del vehicle i del remolc els Guàrdies Civils actuants van procedir a inspeccionar tant la cabina com l’interior del remolc.

En retirar parcialment la lona que ocultava la càrrega, els agents van poder observar una embarcació semirígida d’11 metres d’eslora equipat amb tres motors i nombroses garrafes de combustible, material electrònic i tècnic relacionat amb la navegació i nombrosos barrils precintats.

En evidenciar-se que aquesta embarcació podria ser utilitzada per a fins il·lícits relacionats amb el contraban o el narcotràfic es va procedir a la detenció del conductor del vehicle el qual al·legava desconèixer el contingut de la càrrega.

Amb l’ajuda d’una grua de gran tonatge es va procedir al rescat del vehicle articulat que va ser traslladat al port de Sant Carles de la Rápita, on roman custodiat per forces policials.

Després d’una inspecció minuciosa del contingut del remolc s’han confiscat els següents efectes:

  • Una embarcació semirígida de 11m. d’eslora amb 3 motors de 300cv.
  • 200 garrafes contenint cadascuna d’elles 20 litres de combustible.
  • Material electrònic i accessoris tècnics per a la navegació i material destinat al manteniment de l’embarcació.
  • Roba i aliments protegits dins de 8 bidons estancs de plàstic.

L’embarcació, el combustible i la resta d’efectes confiscats estan valorats en més de 180.000 € Agents de recerca de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona s’han fet càrrec de les actuacions tendents a identificar a l’organització que estava traslladant aquesta embarcació, presumiblement per a alguna activitat il·lícita relacionada amb el narcotràfic.

El conductor del vehicle articulat, després de prestar declaració en dependències policials, ha estat posat en llibertat a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Tortosa.

El transport en un remolc de milers de litres de combustible sense les mesures adequades pot constituir un greu risc per als altres usuaris de la via i per al medi ambient en cas d’accident. L’embarcació disposava de tot el necessari i autonomia per a emprendre una llarga travessia pel que no es descarta que la fi última fos aconseguir les costes del nord del continent Africà per a transportar droga. Els aliments no peribles han estat lliurats en un centre benèfic de la localitat de Tarragona perquè puguin beneficiar-se col·lectius en situació de vulnerabilitat.