El delta de l’Ebre està patint també les incidències de la intensa pluja que ha caigut durant este matí de dimecres a les comarques del Baix Ebre i el Montsià. De moment, segons el servei meteorològic de Catalunya s’han acumulat 42 litres per metre quadrat a l’estació meteorològica de l’Illa de Buda.

La intensa pluja ha provocat la inundació de carrers, baixos d’immobles i també d’equipaments municipals. També s’han produït talls d’electricitat. Una avaria ha provocat un tall de prop de 70 minuts de durada a la zona sud de Camarles i també als Lligallos. A Deltebre també s’han reproduït les interrupcions d’electricitat.

L’Ajuntament de Deltebre està seguint l’evolució de la situació després que l’aigua acumulada hage inundat alguns equipaments municipals i des d’este migdia s’està evacuant l’aigua acumulada a la zona més fonda del municipi, entre el tram final del carrer Sant Miquel i el desaigüe del Préstamo. Actualment s’estan fent servir sistemes de bombament per a traure l’aigua acumulada i evacuar-la a través del canal de l’Esquerra de l’Ebre.

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja també està solucionant diverses incidències derivades de la pluja com petites inundacions i emergències no greus.

De moment l’Ajuntament de l’Ampolla no ha comunicat incidències per la pluja.

Pluges torrencials a Alcanar

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les inundacions produïdes per les pluges torrencials que han afectat el Montsià i el Baix Ebre aquest matí i migdia i per les incidències que han ocasionat.

Des de Protecció Civil es segueix demanant a la població de les comarques del Baix Ebre i Montsià que les properes hores evitin la mobilitat tant a peu com amb vehicle, i que no baixin als pàrquings dels seus habitatges sinó que es mantinguin a les plantes superiors.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s’ha tractat d’un episodi molt excepcional, amb pluges torrencials que han recollit 216,6 l/m2 a l’estació d’Alcanar, dels quals 77,7 l/m2 en 30 min i 4,0 l/m2 en 1 min. També s’han registrat 105,2 l/m2 als Alfacs, dels quals 51,5 l/m2 en 30 min i 4,4 l/m2 en 1 min.

Les properes hores les pluges es poden desplaçar cap a altres zones, però de cara a la nit i matinada és probable que torni a ploure amb intensitat en aquestes comarques del sud de Catalunya.