L’Ajuntament de Deltebre ha xifrat en 1,5 milions d’euros els danys provocats pel fort aiguat que va caure dimecres que va inundar carrers i baixos. Les pluges van provocar danys en diferents infraestructures i camins municipals. A més, el municipi ha hagut d’utilitzar sistemes de bombeig durant més de 24 hores per extraure l’aigua de la zona més fonda del municipi a causa del col·lapse del desaigüe del Préstamo que va provocar la inundació de tots els carrers del voltant.

L’alcalde ha insistit que cada vegada que hi ha un fort aiguat es troben amb el mateix problema ja que el desaigüe del Préstamo, que recórrer de punta a punta el nucli urbà de Deltebre, no té un sistema eficaç d’evacuació de les aigües i en cas de forts aiguats es col·lapsa. És per això que reclamen ajuts de l’Estat i la generalitat per a poder-lo cobrir i implantar un sistema d’evacuació de les aigües cap al riu Ebre.

L’ajuntament calcula que caldrà una inversió d’entre 12 i 14 milions d’euros per tal de poder resoldre el problema del desaigüe de Préstamo i evitar les inundacions que es produïxen cada vegada que plou amb intensitat.