El Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre, el Molde, ha convocat  per a este diumenge 26 de setembre un acte reivindicatiu a la Punta del Fangar. Hi ha previst realitzar una cadena humana que travessarà de punta a punta la badia del Fangar amb l’objectiu de visibilitzar la situació de vulnerabilitat del delta de l’Ebre.

Serà una cadena humana de més d’un quilòmetre de llargada que unirà via marítima la platja del Goleró amb la península del Fangar i per poder realitzar tot el recorregut caldrà l’ús d’embarcacions que cobriran el tram central de la cadena que es troba en zona navegable. L’objectiu de l’acció, més enllà de visibilitzar la fragilitat del Delta és reclamar el dragatge de la badia per a evitar el seu tancament i, de fet, l’acte compta amb el suport de la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre (Fepromodel). Des del Molde, una de les seues portaveus Carme Franch, ha fet també una crida a la participació i a la mobilització de la ciutadania en defensa del Delta: “des del sofà i posant m’agrada a les publicacions de les xarxes socials no salvarem el Delta”.

L’acció reivindicativa tindrà lloc diumenge a partir de les 11.00 i el punt de trobada s’ha establert a la zona del Goleró de l’Ampolla. Des d’este punt, diverses embarcacions traslladaran una part dels participants fins a la punta del Fangar per formar el primer extrem de la cadena. La zona central navegable es cobrirà amb diferents embarcacions i la cadena acabarà amb la col·laboració de la resta de participants fins a l’extrem del Goleró. Es calcula que la llargada de la cadena serà d’un quilòmetre.

El Molde demana a tothom que vulga participar que realitze inscripció prèvia a través del correu electrònic sommolde@gmail.com