La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal transnacional dedicada, presumptament, a l’explotació sexual de dones en pisos de cites d’Amposta i de l’Aldea. En l’operació han estat alliberades cinc víctimes i s’ha practicat la detenció de deu persones, decretant l’ingrés a la presó de la responsable de l’organització i de dos integrants més. Les víctimes eren captades al Paraguai amb falses ofertes de feina per treballar a Espanya en la cura de persones grans. Un cop a la península, per pagar el deute contret amb l’organització, eren prostituïdes en pisos de cites ubicats a Amposta i l’Aldea, on també eren obligades a consumir i vendre substàncies estupefaents a clients i toxicòmans.

La investigació va començar quan els agents van rebre diverses informacions que revelaven l’existència d’una organització criminal dedicada, presumptament, a l’explotació sexual de dones en pisos de cites.

Després de diverses indagacions, els agents van poder constatar que l’entramat estava dirigit per una dona d’origen paraguaià que residia a la localitat d’Amposta. L’organització comptava a Paraguai amb col·laboradors, que solien ser familiars de la principal responsable, encarregats de seleccionar i captar dones que vivien en situacions de gran desemparament i vulnerabilitat, a les que oferien la possibilitat de viatjar a Espanya per treballar en la cura de persones grans.