Després de les preestrenes l’Ampolla i Camarles, amb èxit de públic i crítica, Mario Pons preestrena el llargmetrage “l’Espill” divendres 22 d’octubre a l’Antiga Audiència de Tarragona, a les 19 h. El primer tall del director vol copsar la reacció de l’espectador i dotar al film de la seva visió i crítica per encarar la distribució internacional.

“L’Espill“ és una comèdia romàntica basada en el drama de l’exili de l’Hilarie Arasa, “mig narbonès, mig camarlenc”. Hilarie és fill de l’emigració republicana i forma part de la generació de joves dels barris obrers de la Narbona dels anys 60. El film és un viatge de retorn als seus orígens, ja que seixanta anys després d’haver marxat, Hilaire torna a Camarles, al seu poble natal, per descobrir l’Espanya dels presos polítics i dels exiliats catalans, un viatge interior de retorn al Delta, al llegat repressiu de la postguerra, però també al seu primer gran amor de joventut.

Amb l’objectiu fixat sobre l’exili republicà i la impossibilitat de tornar a casa, Hilaire narra la història familiar d’un avi a l’exili que amb el seu silenci va voler preservar els seus fills i nets davant la humiliació, la violència i la mort, en molts de casos, dels seus companys i companyes demòcrates empresonats a la Torre del Pretori, antiga presó de Pilats de Tarragona.

La pel·lícula, dirigida per Mario Pons i produïda per Sègula Films, ha comptat amb el suport entre d’altres de la Diputació de Tarragona, de l’Ajuntament de l’Ampolla i de l’Ajuntament de Camarles, entre d’altres institucions.