Els tretze restaurants que van participar en les XXII Jornades Gastronòmiques de l’Arròs de l’Ampolla van servir més de 1.500 menús. Enguany, les Jornades van tenir lloc del 25 de setembre al 10 d’octubre.
Coincidint amb l’època de la sega de l’arròs, un any més restauradors del municipi van preparar un seguit de propostes que combinaven aquest producte amb d’altres de proximitat com peix de la llotja de l’Ampolla, marisc i vins DO Terra Alta, amb l’objectiu de promocionar l’oferta gastronòmica de la zona.
Entre el ventall de propostes que els comensals podien trobar en els menús dels diversos restaurants hi havia arròs de pop i rap, eriçó d’arròs amb anguila fumada sobre llit de melmelada de tomàquet, arròs amb llamàntol, arròs de camagrocs i carpaccio de gamba, farcellet de baldana d’arròs amb ceba caramel·litzada i anguila fumada, i arròs amb tonyina Balfegó, entre molts altres plats.
Aquest cereal que es conrea al Delta de l’Ebre també va ser el protagonista d’algunes postres com del menjar blanc amb gelat de llet merengada, de l’arròs amb llet amb gelat de safrà d’Horta, i de l’escuma d’arròs amb llet i gelat de vainilla de Madagascar. Els preus dels menús oscil·laven entre els 30 i els 45 euros.
Els restaurants adherits a les jornades d’aquest any 2021 van ser: Bama Restaurant – Beach Club, Botavara, Can Piñana, Casa Llambrich – Juani, Club Nàutic – Casa Montero, La Barraca, La Roca Plana, Lo Goleró, Restaurant del Mar – Flamingo, Rodamar, Sol, Taperia Lo Típic i Xerta Mar.
Com en anys anteriors, la marca d’arròs Nomen va col·laborar amb aquesta iniciativa obsequiant els restaurants adherits amb arròs perquè l’utilitzessin per elaborar els plats dels seus menús.