Este divendres, 5 de novembre, s’inaugura a Deltebre una nova edició del curs Dones, Salut i Educació, que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Deltebre i la Universitat Rovira i Virgili.
El curs comptarà en esta setzena edició amb un total de 12 sessions amb experts de diferents àmbits, sobretot relacionats amb el feminisme, la promoció de la salut i de l’educació, i hi haurà una sessió cada mes fins al setembre del 2022. L’edició d’enguany del curs Dones, Salut i Educació recupera la presencialitat a la sala Eliseo Vives de la Biblioteca Delta de l’Ebre, però manté també la possibilitat de seguir les classes via telemàtica.
La inauguració del curs serà avui divendres a les 18.00 hores i comptarà amb la presència de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, la regidora de Cultura i Igualtat i Gènere de l’Ajuntament de Deltebre, Anna Giménez; el director del campus de la URV a les Terres de l’Ebre, Jordi Sardà; la directora territorial d’Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà.La presentació del curs anirà a càrrec de les dos codirecores Rosa Queral i Carme Ponce. Seguidament es celebrarà ja la primera sessió a càrrec de Laureano Jiménez, catedràtic d’Enginyeria Química de la URV amb la xerrada ‘Mòbils, tablets, ones 5G … veritats i mentides sobre el seu efecte en la salut humana’.
D’esta setzena edició cal destacar la presència de ponents destacats com és el del neurocientífic David Bueno, que estarà a Deltebre l’11 de març del 2022 per a realitzarla xerrada ‘Neuroeducació per a la igualtat. Per què sembla que ens costa tant?’. També cal destacar les xerrades de les doctores Lurdes Franco i Maria José Sáenz, recentment guardonades per la URV per un estudi realitzat al CAP de Deltebre, o la xerrada sobre l’origen de l’amor romàntic a càrrec de l’antropòleg de la URV Jordi Roca. També hi haurà una sessió sobre la violència obstètrica envers les dones a càrrec de la també antropòloga Serena Brigidi i la periodista i escriptora Cinta S. Bellmunt oferirà la xerrada ‘Comunicació i dones a la prehistòria des de la cuina Pàleo’. Un altre dels temes que es tractarà al curs seran els estereotips del vestuari amb la dissenyadora i costurera de Deltebre Eva Marin, creadora de marques com Eva Humo, Cocoe o Lola i Linda. També hi participaran la terapeuta de Deltebre, Imma Bonet, l’expert en humor terapèutic, Jordi Baiget i la gerontòloga feminista, Anna Freixas amb la xerrada ‘L’art d’envellir’.