El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l’alerta per fortes tempestes que poden afectar qualsevol punt de les Terres de l’Ebre, sobretot Montsià i Baix Ebre, i durant 24 hores, des del dimecres al migdia fins al dijous. També s’ha activat l’avís per risc d’acumulació de pluja al Baix Ebre i el Montsià per demà dimecres. De les dotze del migdia fins a les dotze de la nit es poden acumular fins a 100 litres per metres quadrat en 24 hores.

El Delta de l’Ebre i tota la costa ebrenca tenen activat l’avís per fort onatge, durant tot el dia de dimecres i també de dijous, amb mar de fons de component est i amb onades que poden superar els 2,5 metres d’alçada. Aquest temporal afectarà molt més el País Valencià on al sud les precipitacions seran molt fortes.

Es recomana a la població molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per les fortes pluges, i també en les activitats a l’aire lliure. Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua.