Les famílies de l’alumnat d’infantil de l’escola l’Assumpció de Deltebre s’han queixat per la situació en la que es troben al centre després del temporal del passat dimarts. Les aules de l’edifici d’infantil va patir inundacions i avui l’alumnat ha tornat a l’escola, però amb unes condicions que no han agradat a les famílies.

Este dijous, l’aulari d’infantil de l’Escola l’Assumpció encara no està en condicions per rebre l’alumnat, ja que no s’ha pogut fer la neteja a fons de l’espai, així que la solució que s’ha donat per seguir les classes ha estat traslladar l’alumnat de P3, P4 i P5 a l’edifici de primària i distribuir-los en dos classes. Es tracta de 91 alumnes que es dividixen en dos aules de més de 45 alumnes cadascuna. Les famílies recorden que s’estan trencant els grups bombolla i que en estos cursos l’alumnat va sense mascareta a l’aula, i amb una ràtio tan elevada, es fa molt difícil mantindre les distàncies de seguretat.

Les famílies han elevat la queixa al departament d’Educació, moltes han optat per no portar els fills a l’escola i a més reclamen una solució urgent i immediata per a la situació de les aules d’infantil que pateixen inundacions cada vegada que plou. En un escrit a les xarxes socials avisen que “ja fa temps que ens anem queixant, sempre que plou ens trobem amb una entrada deficitaria, amb fang i aigua, sense sopluig pels més menuts i on les famílies els hem de recollir un a un, esperant baix l’aigua i tornant a creuar pel fang. A més a més, ens trobem que els desaigües expulsen les seues aigües brutes i inunden les classes. Deixem clar que no es una situació puntual, i que ja es va repetint varies vegades i que tant l’Ajuntament com el Departament d’educació estan al cas de la situació”.

La directora de l’Escola l’Assumpció, Imma Colomines, ha explicat que la problemàtica de les aules d’infantil ve de fa temps i ha insistit que patixen inundacions  cada vegada que es produeix un temporal, un fet que ara es repetix amb freqüència. Davant la queixa de les famílies pel fet d’haver agrupat l’alumnat d’infantil en dos aules, Colomines, ha insistit que “de vegades les solucions davant situacions inesperades no són les més adients, però ha estat l’opció més segura que teníem”. Ha recordat que com ahir encara va ploure no s’ha pogut fer la neteja a fons de les aules, que s’hauran de de desinfectar, i per això, durant aquesta setmana s’ha hagut de buscar solucions temporals. “El que no volíem era tancar el centre i volem donar l’opció que totes les famílies i tot l’alumnat pugui venir a l’escola”.