L’Associació Sediments, l’Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Moviment Social del Delta de l’Ebre, s’han sumat en un comunicat conjunt amb el lema “Prou agressions al riu i al Delta”, criticant dos grans projectes de renovables que es volen construir a les Terres de l’Ebre utilitzant l’aigua del riu: un macro projecte d’una central hidroelèctrica reversible a Riba-roja d’Ebre i la Fatarella, projecte de Gironés & Raimats,  i la construcció de nous assuts i centrals hidroelèctriques a Garcia, Benifallet i Campredó per part de l’empresa Sarcosa.

Segons les entitats, aquests projectes amenacen al territori i poden generar un gran impacte al territori i asseguren que l’aposta per les renovables és del tot necessària però “els camins per materialitzar esta transformació energètica no haurien de tornar a passar ni per malmetre encara més el territori, ni per posar en mans d’empreses privades la gestió d’un recurs de tots com és l’aigua“.

També afegeixen  que la creació de llocs de treball no serà tan important a llarg termini, solament a curt termini per la construcció de la central, però que el projecte “no especifica la qualificació dels llocs de treball, ni la temporalitat, ni la durada”.

Les entitats consideren que “l’energia renovable és imprescindible, que s’ha d’avançar amb pas ferm per canviar el model de producció, però mai pot ser a costelles sempre del mateix territori i encara menys al servei de l’especulació, el negoci i la usura d’unes empreses elèctriques que han demostrat acarnissadament no tindre cap respecte pel medi ambient ni pel territori. Los recursos públics com l’aigua no poden estar sotmesos al profit de les elèctriques. A l’Ebre ja se l’ha exprimit prou!”.

També asseguren que la creació de llocs de treball no serà tan important a llarg termini, solament a curt termini per la construcció de la central, però que el projecte “no especifica la qualificació dels llocs de treball, ni la temporalitat, ni la durada”.