El sector turístic de les Terres de l’Ebre ha “resistit” millor que altres destinacions catalanes els dos últims estius amb pandèmia covid, només superat per la Vall d’Aran. Els càmpings han augmentat la demanda de viatgers respecte a l’estiu del 2019, amb creixements del 111,7% enguany i del 104,1% el 2020. Pel que fa a la demanda dels viatgers hotelers, l’estiu del 2020, les Terres de l’Ebre va ser el segon territori amb millor resistència, retenint un 68,4% de la demanda del 2019 i ha estat el tercer (82,2%) enguany, molt prop del segon, les Terres de Lleida. L’estudi no compta amb dades de turisme rural, però se sospita que també ha estat un sector afavorit pel context pandèmic, com els càmpings.

Les restriccions de mobilitat i sobretot les de l’hostaleria i la restauració han provocat ‘un xoc pandèmic’ en el sector turístic, que no ha afectat a tots els territoris per igual. La gran “necessitat” de viatjar que han tingut els ciutadans ha mantingut un mercat domèstic i de proximitat potent que ha afavorit els productes associats a la natura, mentre l’arribada de turistes internacionals s’ha reduït dràsticament a Espanya, un 73%, respecte al 2019.

Les comarques que menys han patit han estat la Ribera d’Ebre (-5,3) i la Terra Alta (-6,4). El Montsià i el Baix Ebre han perdut un 9,3% i un 11,2%, respectivament. Destaca l’augment del PIB del sector primari (9,2%) i de l’administració pública (6,6%) al Baix Ebre, mentre que la construcció i els serveis (sobretot l’hostaleria) han estat els sectors més castigats a les quatre comarques.