L’ampollera Anna Sánchez Caballé ha rebut el ‘Premio Larramedi sobre biblioteques virtuals i humanitats digitals: enfocament metodològic i anàlisis de casos d’estudi’ que atorga la Real Academia de Doctores de España per la tesi ‘La competència digital dels estudiants universitaris: conceptualització i avaluació. El cas de la URV’.
 En el premi es podien presentar tots els doctors i doctores de l’Estat espanyol amb tesis defensades entre l’1 de juliol de 2020 i el 31 de juliol de 2021 amb una qualificació de ‘cum laude’ i que encaixessin amb la temàtica de la convocatòria.
La tesi doctoral d’Anna Sánchez, defensada a la Universitat Rovira i Virgili (URV) durant el mes de juliol de 2020, plantejava com a objectiu dissenyar una estratègia institucional per al desenvolupament de la competència digital dels estudiants de la URV.
El procediment es va estructurar en tres fases. Una primera de revisió sistemàtica de la literatura per conèixer en profunditat l’àmbit segons la literatura científica; una segona d’anàlisi del nivell de la competència digital dels estudiants universitaris de la URV; i una tercera d’anàlisi de contingut dels plans d’estudi dels graus de la Universitat. A partir d’aquestes tres anàlisis i amb els resultats obtinguts, la tesi culmina amb la realització d’una proposta institucional per al desenvolupament de la competència digital dels estudiants universitaris.