El pròxim 11 de febrer es dona el tret de sortida a les 9es Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre. Fins al 13 de març, deu restaurants de l’Ampolla oferiran menús amb aquest saborós crustaci com a protagonista i estaran maridats amb vins de garnatxa blanca de la DO Terra Alta. Aquestes jornades es fan conjuntament amb les altres tres Viles Marineres de les Terres de l’Ebre: Alcanar, l’Ametlla de Mar i la Ràpita. Els restaurants participants de l’Ampolla són: Can Piñana, Casa David, Casa Llambrich, Club Nàutic – Casa Montero, La Barraca, Lo Goleró, Roca Plana, Rodamar, Sol i Taperia Lo Típic.
Aquestes jornades, proposta autèntica lligada a la identitat marinera del litoral ebrenc, manifesten el compromís amb la cuina de proximitat i el producte local. L’Ametlla de Mar, l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar, viles marineres que mantenen vives les tradicions pesqueres, conviden a veïns i visitants a gaudir d’aquestes jornades gastronòmiques, experiència vinculada als valors de la vida marinera.
Per arrodonir l’experiència gastronòmica, es realitzarà un concurs a Instagram, gràcies al qual els guanyadors podran gaudir d’un lot de vins DO Terra Alta o d’una experiència enoturística per a dues persones a un celler de la Ruta del Vi DO Terra Alta.
Què s’ha de fer per participar-hi?
1. Triar un plat amb galeres del menú que vagis a degustar i fer-li una foto acompanyat de l’ampolla de vi DO Terra Alta.
2. Compartir la imatge al feed del teu Instagram (el compte ha de ser públic per poder veure la publicació).
3. Etiquetar-la amb els hashtags #JornadesGalera, #TerresdelEbre i #fansDOTerraAlta.
4. Seguir el compte @terresebre.
5. Geolocalitzar el restaurant on has dinat.