Este cap de setmana es duran a terme dos batudes extraordinàries de porcs senglars al delta de l’Ebre. Es faran a l’Illa de Buda, a Sant Jaume d’Enveja, i a la Finca de Bombita, a Deltebre, amb l’objectiu de reduir exemplars i evitar que aquests animals, que han començat a colonitzar el Delta, puguin provocar danys en la nidificació d’ocells protegits al Delta.

La presència de porcs senglars al delta de l’Ebre s’ha convertit en un fenòmen habitual en els darrers anys. Tot i que solien habitar les zones més properes al riu, poc a poc han anat colonitzant altres espais naturals, fins i tot espais protegits com són l’Illa de Buda o la Finca de Bombita. L’objectiu d’esta cacera controlada és reduir al màxim la presència de senglars en estos espais naturals, on en pocs dies començarà la nidificació d’aus protegides. Els caçadors alerten que si no es controla ara la presència de senglars al Delta, podria provocar també danys en l’agricultura esta pròxima primavera, quan començarà el període de sembra de l’arròs. Així ho ha explicat José Pedro Tomàs, president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre:

Les batudes es realitzaran amb les màximes mesures de seguretat, ja que es tracta d’espais no habituals de caça de senglar. Estes batudes es realitzaran el dissabte a l’Illa de Buda, a Sant Jaume d’Enveja, i el diumenge a la Finca de Bombita, a Deltebre.