Esta setmana, el dimarts 15 de març, es va celebrar una nova sessió de compareixences al Parlament de Catalunya en el marc de la Comissió d’Estudi per a la Protecció del Delta de l’Ebre. Van comparèixer el Síndic de Greuges, Rafel Ribó, el president del Consorci d’Aigües de Tarragona, Joan Alginet, i també el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), Xavier Pallarès.
En el marc de la comissió, el Síndic de Greuges, ha demanat un pla específic de protecció per al Delta i va aprofitar la seva compareixença per a denunciar que no s’hagen executat els moviments de sorres al litoral per prevenir els danys de futurs temporals. En paral·lel, Ribó també lamentava que el Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic tampoc hage avançat en l’aprovació del Pla Delta, tot i que es va presentar a informació pública fa un any. “És significant i preocupant que encara no s’hagi presentat el Plan para la Protección del Delta del Ebro. L’administració de l’Estat és la titular d’esta competència i encara no tenim un pla aprovat i que conté milers d’al·legacions des del propi territori”.
La resta d’intervinents van manifestar també la necessitat d’actuacions urgents al Delta per a garantir no només la supervivència de l’espai natural, sinó també de la gent que hi viu.  “Cal garantir la supervivència del delta de l’Ebre, un espai natural, sí, per també un espai on hi viu gent i on es desenvolupen activitats econòmiques”, va dir, Xavier Faura, president del Consell Comarcal del Baix Ebre. També el director de l’IDCE, Xavier Pallarès, va insistir en la necessitat d’acció “si no actuen les pèrdues seran irreparables: estem parlant de pèrdues econòmiques, però també ambientals. Des de l’Idecé veiem que hi ha solucions, però es evident que cal una primera inversió econòmica”. El president del CAT i regidor a l’Ajuntament de Deltebre, Joan Alginet, va destacar també la coordinació i la unitat d’acció aconseguida a través de la Taula de Consens. “La coordinació és necessària i imprescindible i aquí vull posar en valor el paper de tots els alcaldes del Delta, de totes les forces polítiques, i de tot els plenaris municipals del Delta. Hem sigut capaços de traçar unanimitat de criteris i posicionaments polítics compartits”.