Després que la setmana passada la Policia Local de Deltebre informés que s’havia interceptat una narcollanxa a la urbanització Riumar amagada dins d’un camió, la Guàrdia Civil ha donat avui més detalls de l’operatiu. Es tracta de la tercera narcollanxa interceptada en les últimes setmanes a Deltebre, dos de les quals la setmana passada.

El passat dijous dia 10 de març, agents de la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de la Ràpita, que ha intensificat la vigilància al delta de l’Ebre després de detectar-se desembarcaments d’haixix a la zona, va observar un vehicle que circulava a gran velocitat pel nucli de Riumar, a Deltebre. En dirigir-se a la zona d’on provenia el vehicle, van observar que segurament fugia d’una patrulla de la Policia Local de Deltebre que estava inspeccionant un camió de gran tonatge amb semiremolc estacionat en un carrer de la urbanització. Els agents van identificar el conductor del camió, ja que no és habitual que un camió d’estes característiques estigui estacionat en una urbanització turística i residencial com és Riumar.

En el moment d’obrir el remolc del camió, els agents van trobar a l’interior una embarcació semirrígida de grans dimensiones, de prop de 12 metros d’eslora, que anava equipada amb tres motors nàutics d’elevada potència, en concret de 350 CV cadascun.

El conductor del camió va ser detingut, ja que la simple tinença d’este tipus d’embarcació està considerat delicte de contraband. Després de passar a disposició del jutjat d’Instrucció número 5 de Tortosa, el detingut va quedar en llibertat amb càrrecs.

Aquesta és la tercera narcollanxa, amagada dins d’un camió, que intercepta la Guàrdia Civil a Deltebre en les últimes setmanes. Les dos primeres van ser localitzades a la carretera Tv3454 que uneix Amposta amb Deltebre.

La Guàrdia Civil, ha detectat com el pas de narcollanxes per davant de la costa de Tarragona s’ha anat intensificant en els darrers mesos, és per això que ha incrementat la vigilància per detectar embarcacions que puguen tenir el punt de partida des de diferents punts del litoral del delta de l’Ebre.