Tal i com estava previst, el delta de l’Ebre ha assolit una ocupació del pràcticament el 100% esta setmana santa en hotels i  allotjaments turístics. A més, tal i com ja va passar l’any passat, també ha estat un èxit el turisme  d’autocaravanes i l’ocupació  durant la Setmana Santa ha fregat al 100% en els espais habilitats per pernoctar.

Així els visitants no només han omplert totes les places d’allotjament disponibles sinó també les 450 places d’autocaravanes repartides entre Camarles, La Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Amposta i Poblenou. L’ordenació d’aquest turisme és una de les mesures implementades pels diferents consistoris i el Parc Natural del delta de l’Ebre amb l’objectiu de protegir l’entorn natural i per a evitar la imatge de massificació i de pernoctacions il·legals que es va viure l’any passat per setmana Santa. Totes les mesures implementades han permès ordenar molt més este tipus de turisme. “Les noves àrees d’autocaravanes que s’han obert han permès absorbir part del públic que gaudeix d’aquest tipus de turisme”, ha valorat Imma Juan, tècnica ús públic del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Un públic familiar i de proximitat

Entre el públic majoritari a les àrees d’autocaravanes que han lluït plenes durant les vacances de setmana santa s’hi troben famílies catalanes i espanyoles. En menor mesura, també hi ha turistes internacionals, especialment francesos i belgues que aprofiten aquests dies per passar uns dies al Delta. Segons Juan, les estades dels visitants estrangers s’ha concentrat en els dies previs a la Setmana Santa.

L’incivisme, puntual però present

Tot i que des del Parc Natural del delta de l’Ebre insisteixen que la majoria de visitants són respectuosos amb el medi ambient, el passat dissabte els Agents Rurals van detectar diverses persones caminant en zones de nidificació d’ocells, amb el perill que comporta per a la fauna i la flora. Davant d’aquesta situació, s’ha reforçat la senyalització de l’espai per evitar que es repeteixi. En la mateixa línia, altres cossos de seguretat han localitzat al llarg d’aquests dies persones que tampoc complien altres normatives de protecció natural i que pernoctaven en platges o portaven els gossos sense lligar.

Cal recordar que amb la voluntat d’evitar massificacions als espais naturals protegits, molts municipis ebrencs van impulsar diferents mesures de regulació d’accés l’estiu passat que s’han repetit aquesta Setmana Santa. Es tracta d’un mecanisme que s’ha celebrat des de les associacions turístiques per remarcar la importància d’aquestes zones. Per la presidenta de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE), Anna Borràs, aquestes mesures permeten conscienciar als visitants que es troben en “un territori natural fràgil”.