Un treball de recerca sobre la informació que tenen les adolescents sobre l’avortament i un altre sobre la cuina molecular, han estat els guanyadors dels XX premis de Recerca Ramon Calvo que convoca l’Institut de Deltebre. Enguany s’ha rebut una total de 13 treballs d’alumnes de 2n de Batxillerat de diferents instituts de les Terres de l’Ebre.
En la modalitat humanística i social, el treball guanyador ha estat ‘L’avortament a les Terres de l’Ebre i la informació que tenen les joves del territori sobre aquest tema’ de l’alumna Mar Vivas Peransi de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta. En aquest estudi s’ha intentat esbrinar quina informació, sobre l’avortament, tenen les noies de 13-18 anys i saber les diferents accions dutes a termes per entitats del nostre territori sobre aquest tema. La segona finalista en aquesta categoria ha estat l’alumna de l’Institut de Deltebre de Andrea Guart Zaragoza amb el treball ‘The Beat Of Cape Verde’, un treball que s’endinsa en la vida i cultura de Cap Verd, centrant-se sobretot en el batuque i les batukadeires, un gènere musical va néixer en l’època colonial. El treball és el fruit d’una experiència viscuda per la pròpia alumana a Lisboa el gener del 2020.
En la modalitat científica i tecnològica, el primer premi ha estat per a l’alumna Núria Lorenzo Casadó de l’Institut de Roquetes amb el treball ‘La cuina molecular’ que s’endinsa ens endinsa a través de la química, i la passió per les noves tècniques d’avantguarda a una nova manera d’entendre i de viure el món culinari. El segon premi ha estat per al treball ‘El canvi climàtic: un problema que hem anat posposant?’ de Júlia Socorro Reverter de l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta. Aquest treball és un estudi dels aspectes que participen en el greu problema que suposa el canvi climàtic, analitzant l’entorn més proper i les seves característiques.