El nou dipòsit d’aigua de Poble Nou del Delta s’ha inaugurat aquest dimecres. La instal·lació millora la garantia de subministrament d’aigua del municipi i del nucli de l’Eucaliptus. Els treballs han consistit en la construcció del nou dipòsit d’aigua, amb capacitat per emmagatzemar 600 metres cúbics, i la renovació de la conducció d’aigua que subministra aigua a aquests dos nuclis urbans. La inversió dels treballs, executats per l’ajuntament, ha estat de més de 252.600 euros i han comptat amb un ajut de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de 81.000 euros. Segons dades del consistori, el nou dipòsit multiplica per vuit la capacitat d’emmagatzematge d’aigua, que fins ara únicament disposava d’un dipòsit de 70 m³.

Aquest increment permetrà garantir el subministrament durant els mesos d’estiu, quan es produeix un increment de la demanda a causa del turisme.

Segons ha declarat el director de l’ACA, Samuel Reyes, “s’ha de potenciar la digitalització en el sector de l’aigua i un dels grans reptes és el telecontrol en els dipòsits i les captacions d’aigua”.

Abans de l’acte, Reyes s’ha reunit amb l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, per abordar les infraestructures per al sanejament de les aigües residuals necessàries als nuclis de Poble Nou i l’Eucaliptus.

Samuel Reyes ha avançat que abans de l’estiu ja estarà redactat el projecte de la depuradora de l’Eucaliptus i per al sanejament de Poble Nou ja hi ha “l’alternativa definida, gràcies al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) i al Consell Comarcal del Montsià”.