L’Ampolla ha tornat a acollir este cap de setmana la dissetena edició de l’Ironcat. La triatló va celebrar-se dissabte i va comptar en esta ocasió amb la inscripció de 104 atletes, si bé la duresa de la prova va fer que només 78 creuessin la línea de meta.  Els triatletes van haver  de completar  3,8 quilòmetres nedant, 180 quilòmetres en bicicleta i 42 quilòmetres de running.

La prova va iniciar-se a les set del matí i el primer en arribar a la meta va ser Albert Jiménez Garcés que va invertir 8h 18′ 53′ en completar tota la prova i va convertir-se en el guanyador de l’Ironcat 2022. En la categoria femenina la guanyadora va ser Leticia Menéndez López amb un temps de 11h 30′ 47”.

L’Ironcat és una dels grans esdeveniments esportius que tenen lloc a l’Ampolla i amb 17 edicions es un dels triatlons més consolidats al calendari esportiu. La prova va ser també un èxit d’organització amb la participació de desenes de voluntari. Canal terres de l’Ebre va ser l’encarregat de retransmetre el tram final de la prova que va transcórrer entre les platges del municipi i les carreteres del delta de l’Ebre.