Els ajuntaments de Deltebre i l’Ametlla de Mar han lliurat els premis del 22è Concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre en el marc de la fira Mescla i Deltafira que s’ha celebrat este passat cap de setmana. Enguany el concurs ha tingut 50 participants que han presentat un total de 164 fotografies.

Pel que fa a la millor fotografia realitzada a Deltebre, la imatge premiada ha estat ‘Paisatge d’hivern’ de Jaume Charles, d’Alcarràs (a la imatge). El Premi Local de Deltebre ha estat per la imatge ‘Fangar duna’ d’Arseni Arques. Pel que fa al  Premi a la millor fotografia realitzada a l’Ametlla de Mar, s’ha premiat ‘Albada’ de Vicent Pellicer Ollés de Jesús i el premi Local ha estat per a ‘El silenci i les onades’ de Cristina Quereda.

El concurs de fotografia paisatgística ha arribat enguany a la 22a edició. Carlos Serra, tinent d’alcaldia de Deltebre Projecció, destaca que “és un premi consolidat, que ens permet donar a coneìxer el nostre territorio a través dels ulls dels participants i descubrir nous i boncs racons de les Terres de l’Ebre”.

El jurat del premi ha estat format per l’artista i professora Antònia Ripoll, el fotoperiodista Joan Puig, i el creador audiovisual Albert Vidal.

Les fotos es van poder veure exposades a la fira Mescla i Deltafira i entre els mesos de juliol i agost es podran veure al centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar.

Els premiats del 22è Concurs de Fotografia Paisatgística de les Terres de l’Ebre són:

1r. Premi a la millor fotografia realitzada a Deltebre, dotat amb 400€, “Paisatge d’hivern” de Jaume Charles, d’Alcarràs.

2n.Premi a la millor fotografia realitzada a Deltebre, dotat amb 250 € “Capvespre al Delta” de Carmen Cortes Cañagueral de Badalona.

3r. Premi a la millor fotografia realitzada a Deltebre, dotat amb 175 € “Submergits a la boira” de Javier Revilla Gabarrón de L’Ametlla de Mar.

Premi local de Deltebre a la millor fotografia, dotat amb 250€: “Fangar duna” d’Arseni Arques Aliau de Deltebre.

1r. Premi a la millor fotografia realitzada a l’Ametlla de Mar, dotat amb 400 €: “Albada” de Vicent Pellicer Olles de Jesús.

2n.Premi a la millor fotografia realitzada a l’Ametlla de Mar, dotat amb 250 €: “Fugida al far” de David Hervella Zarzosa de L’Ametlla de Mar.

3r. Premi a la millor fotografia realitzada a l’Ametlla de Mar, dotat amb 175 €: “La Cala, un somni” de Carina Balfegó Morales de L’Ametlla de Mar.

Premi local de l’Ametlla de Mar a la millor fotografia, dotat amb 250 €: “El silenci i les onades” de Cristina Quereda Asens de l’Ametlla de Mar.

1r. Activitat humana, a la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre amb activitat humana, dotat amb 400 €: “Bon cop de falç” de Jose Claramunt Sunyé de Tortosa.

2n. Activitat humana a la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre amb activitat humana amb activitat humana, dotat amb 250 €: “Llaurant el camp” de Julio Charles Godia d’Alcarràs.

3r. Activitat humana a la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre amb activitat humana, dotat amb 175 €: “Ferran lo canterer” de Sergi Mauri Marsal, del Perelló.

Els 3 premis de la categoria d’activitat humana estan patrocinats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre.

Premi Terres de l’Ebre a la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre dotat amb 300€, “Reflexes d’estiu” de Lluis Vidal, de La Ràpita.

Premi especial a la millor fotografia en blanc i negre, dotat amb 300 €: “Ibis al vol” de Mireia Canicio Ena de Mataró

Premi fotografia gastronòmica, a la millor fotografia realitzada a qualsevol plat i/o producte gastronòmic típic de Deltebre .i/O l’Ametlla de Mar, dotat amb 300 €  “Orada a la sal” de Miquel Planells Saurina de Banyoles.

Premi a la creativitat, a la millor fotografia paisatgística realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre en qualsevol tècnica. Es permet tot tipus de manipulació digital,dotat amb 300€: “L’Ebre, entre el cel i la terra” d’Andreu Fernández Loma de Tarragona.