La Síndica de Greuges de Deltebre, Rosa Vandellós, va presentar en el Ple Municipal celebrat dimecres a la nit el primer informe d’activitat des del seu nomenament a finals del mes de desembre de 2020.  Durant aquest temps ha realitzat una quinzena d’actuacions, entre queixes, consultes, demandes i actuacions d’ofici. La Síndica, però lamenta que encara és un servei poc utilitzat i molt poc conegut per la ciutadania.

En concret el balanç d’activitat de la Síndica es concreta en cinc queixes rebudes, tres consultes de la ciutadania, cinc peticions de demandes, dos demandes al Síndic de Greuges de Catalunya i dos actuacions d’ofici. Ella mateix explicava al Ple els principals motius de les queixes rebudes:

L’objectiu de la Sindicatura de Greuges de Deltebre és el de vetllar pels drets de la ciutadania davant l’administració municipal, o dels organismes que depenen d’aquesta administració. La Síndica, però va lamentar el poc coneixement que la ciutadania té encara d’esta figura i fins i tot va proposar de fer accions al carrer:

L’Oficina de la Síndica de Greuges de Deltebre es troba a la planta baixa de l’Ajuntament, les queixes però també es poden fer arribar a través de correu electrònic.