L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha convocat una assemblea participativa este divendres 3 de juny per a decidir com ha de ser la futura rehabilitació de l’antic Convent de les Germanes Terciàries Trinitàries. L’objectiu de l’Ajuntament és aprofitar els fons Next Generation per a reconvertir l’edifici en el nou Centre de Serveis Socials de Sant Jaume d’Enveja. Actualment l’edifici acull ja el servei de Centre de Dia per a la  Gent Gran i també el servei del Banc dels Aliments i la voluntat de l’Ajuntament és  traslladar-hi també els serveis socials d’atenció primària i el serveis d’acollida d’immigrants i d’inserció laboral.

La rehabilitació planificada pretén acabar amb els actuals problemes de filtracions i humitats que suposen el deteriorament de l’edifici i aconseguir un edifici eficient energèticament, sostenible i adaptat als serveis que s’hi ha de prestar.

L’edifici de l’antic Convent de les Germanes Terciàries Trinitàries, està ubicat al carrer Montserrat i disposa de 1.100 m2 distribuïts en 2 plantes (planta baixa i planta primera), a més de comptar amb un magatzem, un pati a la façana principal  i un espai d’hort i jardí a la part posterior de l’edifici. El convent va ser construït l’any 1940 i durant dècades ha funcionat com a centre cultural i social de Sant Jaume d’Enveja gràcies a la congregació de monges que han passat per la institució. El convent va tancar a principis de la dècada dels anys 2000 i al 2006 es va signar el primer conveni de cessió entre la congregació i l’Ajuntament per a l’ús d’una part de l’edifici com a Centre de Dia. Al 2020 este conveni es va renovar aconseguint la cessió de tot l’edifici i dels espais annexos durant un període de trenta anys

L’Ajuntament veu necessària la conservació i rehabilitació de l’edifici i reconvertir-lo en el Centre de Serveis Socials del municipi. A l’assemblea participativa la ciutadania podrà escollir quin serà el futur de la rehabilitació entre les diferents propostes que presentarà l’Ajuntament.