L’ Espai de Creació l’Obrador de Deltebre ha acollit part del procés creatiu de Lorca Live, un espectacle teatral que vol rememorar l’herència que va deixar el poeta i dramaturg Federico García Lorca amb les seves obres. L’espectacle està produït per  la companyia teatral ebrenca DH Company i s’estrenarà este diumenge 5 de juny a l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta. Abans, però l’espai l’Obrador de Deltebre acollirà este dimecres 1 de juny un assaig obert de l’obra.

LORCA Live és un espectacle que reviu el poeta Federico García Lorca i la seva obra, però que parla també de la solitud i de la incomunicació en el món hiperconnectat en el que vivim actualment. L’obra ha estat escrita per David Bo i  està interpretada per Fuentsanta López que es posa en el paper d’una influencer que pateix per l’aïllament a causa del confinament durant la pandèmia. És a partir del descobriment de la figura de Lorca que la protagonista aconsegueix entendre el que li toca viure.

L’obra està dirigida pel director teatral Joan Guijarro que ha explicat que l’obra té vocació internacional i s’espera que es pugui veure més enllà de les Terres de l’Ebre i que sigui una obra teatral que pugui arribar a tots els països on s’admira la figura de Federico Garcia Lorca. Guijarro, explica que malgrat ser una obra sobre un dels grans autors universals de qui ja se n’han fet moltes versions i interpretacions, considera que el principal repte ha estat que “la proposta escènica i estètica mantingués el llenguatge dramàtic i simbolista de les obres de Lorca, on la imaginació i la modernitat, la denúncia social i el qüestionament de la moral estan sempre presents” i, per tant, l’objectiu de l’espectacle és fer arribar Lorca a tots els públics, a través d’un teatre “accessible, actual i contemporani”.

L’espectacle Lorca Live s’ha presentat a l’Obrador de Deltebre, l’espai on s’ha gestat l’obra a través de dues residències artístiques. Demà dimecres  a les 20.00 hores hi haurà una assaig obert al mateix Obrador i  l’estrena serà  este diumenge  5 de juny a l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta.