Deltebre recuperarà enguany la capitalitat internacional de les arts escèniques amb la celebració de la dissetena edició del Festival Deltebre Dansa, entre el 4 i el 17 de juliol. El certamen recupera enguany el format pre-pandèmia i també les xifres anteriors al 2020  amb la participació de 250 ballarins professionals de 50 nacionalitats diferents i una programació amb una trentena d’espectacles de dansa i de circ. També torna la icònica carpa de circ que es tornarà a aixecar al Parc del Riu de Deltebre i amb capacitat per a 900 espectadors cada nit.

Tallers professionals

Els tallers professionals continuaran sent un dels pilars fonamentals del festival i és que director del certamen, Roberto Olivan, ha recordat que és esta part formativa la que dona prestigi al festival. “Comptarem de nou amb una quinzena de professors d’altíssim nivell i la part formativa és l’autèntic gruix del festival i la que ens situa com un referent en el context internacional de les arts escèniques”. De fet, este 2022 s’hi ha inscrit 250 alumnes de 50 nacionalitats diferents, superant en molt els 180 d’anteriors edicions. Entre el professorat de prestigi cal destacar noms ja coneguts al Deltebre Dansa com són Milan Herich (Eslovàquia), David Zambrabo (Veneçuela), Alleyne Dance (Regne Unit), Rakesh Sukesh (Índia) o Wim Vandekeybus (Bèlgica).

També tornen esta edició els tallers oberts a la ciutadania i el projecte de Creació Deltebre Dansa una creació oberta al públic en general, que dirigiran els ballarins Erick Jiménez i Thomas Guiraud, i que enguany estarà inspirada en el filòsof George Gurdjieff i en la creació contemporània com a eina de cohesió social. La Creació Deltebre Dansa tindrà lloc al Parc Fluvial del Delta.

Una trentena d’espectacles en 13 nits de festival

Més enllà de la vessant formativa, el Deltebre Dansa ha programat una trentena d’espectacles de dansa i circ al llarg de 13 nits de festival. Cal destacar l’espectacle inaugural ‘Ejército de luz’ de Brodas Bross, la nit  del 4 de juliol. “Al festival sempre procurem anar més enllà en les arts escèniques i en aquest espectacle Brodas Bross barreja les danses urbanes amb les noves tecnologies”, ha explicat Roberto Olivan. També torna la Nit Solidària i del Circ, el dia 7, i en la qual es farà una recollida d’aliments per repartir entre les persones més necessitades a través d’organitzacions sense ànim de lucre del municipi. Esta nit es podrà veure espectacles de cabaret, circ i dansa acrobàtica amb les trasformistes de DH Company com a mestres de cerimònia. El festival recupera també al seua vinculació amb l’entorn natural amb l’esdeveniment Deltebre Atracció Natural, el dissabte 9 de juliol a Riumar, i amb la improvisació de dansa als arrossars, diumenge dia 10. De la programació també cal destacar l’espectacle de clausura amb la companyia Haa Collective i l’espectacle PICADERØ, “un espectacle que va més enllà de la innovació en el món del circ”, ha assegurat Olivan.
Les entrades per als espectacles ja es poden adquirir a través del web www.deltebredansa.com al preu de 5 euros per nit  i també hi ha disponible un abonament per a tot el festival per 50 euros.

Recuperar la força del 2019

El festival torna este 2022 amb la voluntat de recuperar “la força” que el festival tenia el 2019. “Agraïm que hagueu aguantat estoïcament estos dos anys”,ha dit l’alcalde de Deltebre Lluís Soler, en l’acte de presentació de l’edició d’enguany del festival, en la que ha mostrat la satisfacció per “recuperar un atractiu de primer nivell com el Festival Deltebre Dansa que projecta el nostre municipi a nivell internacional”.