El Grup Operatiu, liderat per Prodelta i format per diversos productors d’arròs, socis de les cooperatives arrossaires, entitats i administracions, treballa per trobar formes per incrementar la producció ecològica d’arròs al delta de l’Ebre. Per donar a conèixer els resultats obtinguts, s’ha organitzat este dijous a Amposta una jornada demostrativa dels assajos que s’estan fent enguany.

Sota el títol Producció ecològica d’arròs en zones amb limitacions naturals com el delta de l’Ebre i en el marc de la Xarxa Europea per la Innovació (AEI), el 2019 es va crear un Grup Operatiu específic del sector arrosser al delta de l’Ebre per tal d’establir un sèrie de recomanacions a l’hora de dur a terme la producció ecològica d’arròs al delta, tot optimitzant el control de males herbes, ús de varietats, diferents metodologies de maneig d’aigua i sembra, a la vegada que també se’n mesura l’efecte sobre la biodiversitat en els camps de cultiu.

En aquest grup, les entitats Arrossaires del Delta de l’Ebre, Càmara Arrossera del Montsià, Comunitat General de Regants del Canal de la dreta de l’Ebre i Comunitat de Regants – Sindicat Agrícola de l’Ebre, líder i membres beneficiaris respectivament, són les que duen a terme el projecte sota la coordinació de PRODELTA i la participació de l’Agrupació de Defensa Vegetal de l’arròs al delta de l’Ebre (ADV).

L’execució dels assajos de control de males herbes és duta a terme per l’empresa AgroserveisCat, mentre que l’IRTA/EEE n’és el centre de recerca. A més a més, es compta amb la col·laboració i participació dels Serveis de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a TTEE i diferents empreses i productors d’arròs ecològic al delta de l’Ebre.