Quatre treballadors tenen obert expedient d’expulsió del territori estatal i dos més han estat detinguts per infringir la llei d’Estrangeria arran de les inspeccions conjuntes de la policia espanyola i Inspecció de Treball en nou explotacions arrossaires del delta de l’Ebre. Els controls van tenir lloc el 28 de juliol passat i durant la primera setmana d’agost en finques de Camarles, Sant Jaume d’Enveja, Deltebre i Amposta. Se van centrar en el moment de birbar l’arròs, l’extracció manual de les males herbes, tasca que sol ocupar un gran nombre de treballadors estrangers. 38 persones van ser identificades, majoritàriament originàries de Pakistan, Índia, Equador i Paraguai, vuit de les quals estarien en situació irregular a l’Estat espanyol.

Segons un comunicat del cos policial estatal, l’operació de control conjunta amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social pretenia detectar situacions de risc per als treballadors –”tràfic d’ésser humans o delictes contra els drets dels treballadors”, precisen- així com detecta irregularitats en l’aplicació de la Llei d’Estrangeria, normativa laboral o de la Seguretat Social.

La primera part de les inspeccions va tenir lloc el dia 28 de juliol en cinc explotacions arrossaires de Camarles, Sant Jaume d’Enveja i Deltebre. Segons la policia espanyola, tres d’aquestes havien contractat correctament tots els seus treballadors. En les altres dues, després d’identificar les persones que hi feien l’activitat laboral, van comprovar que cinc eren ciutadans estrangers que no tenien regularitzada la seva situació a l’Estat espanyol.

Durant la primera setmana d’agost, els agents policials i inspectors van personar-se en quatre finques d’Amposta. En una d’elles van comprovar que tres treballadors per compte aliè no tenien el corresponent permís de treball i residència a l’Estat.